Professional Services
Big Four dienstverlener

RPA Citizen Development programma

Betrokken IT applicaties:
Microsoft 365, SAP

Deze Big Four zakelijke dienstverlener heeft in Nederland een Shared Service Center waarin taken zoals loonadministratie, finance en HR worden uitgevoerd. De organisatie weet dat er hier veel bespaard kan worden door het automatiseren van routinematig werk, en wil de eigen medewerkers daar zoveel mogelijk bij betrekken en hen nieuwe carrièreperspectieven bieden.

Onder leiding van Node1 hebben 15 medewerkers in 10 weken tijd een stoomcursus RPA gevolgd. Tijdens het programma was er niet alleen aandacht voor de functionele aspecten, maar ook voor zaken zoals het herkennen van de juiste opportunities en optimalisatie van de betrokken bedrijfsprocessen.

De medewerkers bouwden tijdens deze 10 weken hun eerste eigen slimme bots. De initiële besparing bedroeg 5.000 uur per jaar. Na hun eerste kennismaking met RPA zijn vele citizen developers doorgegaan met het bouwen van meer RPA-bots of zelfs met het opleiden van collega’s tot Citizen Developer.

Aanvullend heeft Node1 ook eigen developers geleverd, voor het ontwikkelen van de bots die te complex waren voor Citizen Development.