Slimme apps en bots voor Frontoffice, Midoffice en Backoffice

Wij implementeren slimme apps & bots, die handmatig kantoorwerk automatiseren en tevens dure of verouderde bedrijfsapplicaties kunnen vervangen. Low-code ontwikkeld op basis van Microsoft Dynamics 365 en Microsoft Power Platform, waardoor ze naadloos integreren met jullie Microsoft 365 omgeving, makkelijk aanpasbaar en uitbreidbaar zijn, en lage licentiekosten hebben.

Slimme bots

·Dit zijn slimme extensies op een bestaande bedrijfsapplicatie -bijvoorbeeld jullie ERP-systeem- die alsnog automatiseren of digitaliseren wat de betreffende applicatie zelf niet kan. Hierdoor wordt veel handmatig invoer- en controle werk bij de gebruikers van de applicatie weggenomen.

Wat onze bots zoal doen:

Het ophalen, invoeren en controleren van orders of facturen

Het inplannen van afspraken

Het versturen van notificaties

Het maken en versturen van rapportages

Het ophalen, ordenen en opslaan van documenten

Het uitvoeren van compliance checks

Het goedkeuren van uren, verlof, trainingen en declaraties

Werken met al jullie applicaties

Onze bots werken wat betreft bedrijfsapplicaties het liefste met Dynamics 365. Maar ook met andere en zelfs ook verouderde applicaties (zonder digitale koppelingen) kunnen de bots overweg, zonder deze te hoeven aanpassen: met behulp van 'UI Automation' bedienen de bots gewoon de schermen zoals normaal jouw mensen zouden doen.

Loggen in bij externe webportalen

Met deze zelfde ‘UI automation’ technologie, kunnen de slimme bots bovendien ook informatie ophalen of invoeren bij externe websites, bijvoorbeeld portalen van klanten, leveranciers of overheidsinstanties.

Kunnen met AI alles aan

En met behulp van Artificial Intelligence (AI) kunnen de bots bovendien ook PDF’s lezen en verwerken, zoals orders of facturen en ingescande formulieren, ook als deze handgeschreven zijn. Ook kunnen ze bijvoorbeeld emails categoriseren en samenvatten en doorsturen naar de juiste mensen of afdeling.

Slimme apps

Dit zijn gebruiksvriendelijke applicaties, die een centrale rol vervullen in één of meerdere van jullie bedrijfsprocessen. Vaak vervangen ze een verouderd CRM-systeem, of een dure branche-specifieke bedrijfsapplicatie die niet meer voldoet aan de huidige wensen.

Voorbeelden van slimme apps:

Een centrale klantenadministratie, geïntegreerd met Teams & Outlook

Een applicatie voor het goedkeuren van verzoeken van medewerkers

Een lead- en ordermanagement systeem

Een virtuele assistent die (interne of externe) informatie opzoekt en samenvat

Een Practice Management applicatie

Een customer service applicatie

Een planningstool en mobiele app voor buitendienst medewerkers

Niet alleen voor medewerkers

Behalve voor medewerkers, kunnen de slimme apps ook ingezet worden richting klanten of partners. Bijvoorbeeld in de vorm van een service portal of app, of een gebruikers dashboard.

Tandem met de slimme bots

Uiteraard kunnen met deze apps ook de slimme bots worden gemanaged. Bijvoorbeeld met betrekking tot het schedulen van de werkzaamheden, of het afvangen van uitzonderingscases waar de bot zelf niet uit komt.

Maximaal geïntegreerd

Door de nauwe integratie met Microsoft 365 is het overigens vaak ook een optie om in plaats van een aparte app, een ‘plug-in’ te maken voor één van jullie bestaande applicaties. Dit betekent bijvoorbeeld dat er dan gewoon een extra knop verschijnt in Teams of Sharepoint, waarmee de functionaliteit direct aangeroepen kan worden.

Onderliggende technologie

Als basis voor de implementatie van onze slimme apps & bots maken we gebruik 
van de beste low-code applicatie- en automatiseringsplatformen van dit moment.

Microsoft Dynamics 365

In de meeste gevallen maken wij gebruik van Microsoft Dynamics 365, aangevuld met Microsoft Power Platform voor uitbreidingen en integraties. Los van de uitgebreide functionaliteit, is een groot voordeel dat beide platformen naadloos integreren met jullie Microsoft 365 omgeving, waardoor zaken als gebruikersrechten en data-management al geregeld zijn, en er bestaande User Interfaces kunnen worden hergebruikt.

Voor losse Power Platform implementaties zijn de benodigde licenties bovendien vaak grotendeels al afgedekt in jullie bestaande Microsoft 365, waardoor de totale aanvullende licentiekosten voor de slimme apps & bots dan zeer laag zijn.

UiPath Automation Platform

Voor uitgebreide automatiseringen, waarbij grote en continue stromen van documenten of transacties moeten worden verwerkt, maken wij voor de implementatie van slimme bots vaak gebruik van het UiPath Automation Platform.

Dit platform is niet van Microsoft, maar integreert ook goed met Microsoft 365 en andere bedrijfsapplicaties.

Microsoft AI Builder

De slimme apps & bots zijn niet alleen ‘slim’ omdat ze snel en betaalbaar gebouwd kunnen worden, maar ook omdat we ze intelligente vaardigheden kunnen meegeven, met behulp van Artificial Intelligence (AI).

In de meeste gevallen ontwikkelen we deze vaardigen met Microsoft AI Builder. Dit platform is een extentie van Microsofts Power Platform, en bevat veel voorgetrainde LLM's en andere AI modellen die makkelijk te implementeren zijn in jullie slimme apps & bots.