Sluit je aan bij andere lezers die gepassioneerd zijn over RPA en AI.
Bedankt! Je staat op onze nieuwsbrief lijst.
Oops! Er is iets fout gegaan met het verzenden van het formulier. Probeer het nog eens.

Check wat je robots doen – en waar het beter kan

Gerald Been
5
minuten leestijd
DOOR
January 19, 2022

UiPath Insights is een interessante nieuwe tool die een bedrijf helpt bij het optimaliseren van RPA-processen. Om Insights succesvol te implementeren is het belangrijk dat bedrijven samen optrekken met hun IT-consultant, zodat je de data krijgt die je nodig hebt.

Met UiPath Insights, dat in april 2021 is uitgebracht als onderdeel van Automation Cloud, kunt u de prestaties van uw automatiseringsprogramma en de impact ervan op uw bedrijf inzien. In de kern bestaat het uit een reeks dashboards (niet veel anders dan de dashboard producten die Node1 zijn klanten biedt) die informatie geven over uw RPA: wat doen uw robots, hoe succesvol doen ze het en is er ruimte voor verbetering.

Wat voor gegevens kunnen uit de dashboards worden gehaald? U kunt bijvoorbeeld Insights laten zien hoeveel tijd er elke week wordt bespaard met uw geautomatiseerde processen. Of hoeveel geld er wordt bespaard. Of hoeveel geld er per proces per week wordt bespaard. U kunt leren welk percentage van de facturen wordt verwerkt zonder fouten en hoeveel er extra controles nodig hebben. Hierdoor kunt u essentiële stappen in uw processen continue controleren en direct bijsturen om ze te verbeteren.

Naast het bijhouden van alle processen, wachtrijen en robots, heeft Insights nog meer belangrijke functies. Smart alerts laten u weten als er ergens een probleem of fout optreedt, bijvoorbeeld als een proces te lang duurt. De tool is gemakkelijk aanpasbaar, zodat u ook andere doelen (gebaseerd op zelf gekozen KPI’s) kunt meten naast de hoeveelheid bespaarde tijd en geld. Ten slotte kunnen alle gegevens van de dashboards gemakkelijk worden omgezet in rapportages die u vervolgens weer kunt delen.

Voor wie is dit nuttig
Dus voor wie is Insights interessant? Uiteraard voor iedereen die wil weten of zijn robots goed presteren of die prestaties wil verbeteren. Zakelijke gebruikers zullen vooral geïnteresseerd zijn in de procesuitkomsten en ROI's (in termen van bespaarde uren en geld). De RPA-analist of het
automatisering- Center of Excellence van een bedrijf zullen willen weten wat de prestaties en succespercentages van de RPA zijn en of er fouten optreden. Bovendien zal elk specifiek bedrijf zijn eigen specifieke dingen willen weten en zijn eigen specifieke gegevens nodig hebben. Dat is geen probleem, omdat Insights zo gemakkelijk aan te passen is.

Aanpassen en gaan
Juist omdat elk bedrijf zijn eigen wensen en behoeften zal hebben ten aanzien van de data output van Insights, vereist de implementatie van de tool speciale aandacht. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Sommige bedrijven zullen misschien niet direct weten wat ze in hun dashboards willen zien, afhankelijk van waar ze precies staan in hun RPA-traject. Bovendien vereist het gebruik van Insights ook een beetje kennis van programmeren en bekendheid met de gebruikte berekeningen.

Daarom speelt de IT-consultant of de IT-partner van de business een belangrijke rol tijdens de implementatie. Het werkt het beste als de business en de IT-consultant bespreken wie de gebruikers zullen zijn, wat hun doelstellingen zijn en wat voor gegevens ze nodig hebben. Vervolgens richten ze de software in nauwe samenwerking in, op basis van de doelstellingen en behoeften van het bedrijf.

Daarna gaat de ontwikkeling opmerkelijk snel, omdat alles zo gemakkelijk aanpasbaar is. Normaal moet je bij IT-oplossingen alles vooraf definiëren, maar met deze tool kun je aanpassingen doen terwijl je ermee werkt. U kunt elke week een nieuwe release doen en u krijgt meteen de gegevens die u nodig heeft. Begin eenvoudig, met misschien één of twee KPI's, en bereid dan uit naar behoefte.

Al met al kunnen we stellen dat Insights een goed gekozen naam is, want het levert inzicht op. Inzichten die een vitaal onderdeel zijn van RPA.  De implementatie van Insights is daarmee een essentiële stap in de RPA-journey van een bedrijf. De dashboards laten zien wat RPA nu daadwerkelijk oplevert voor uw bedrijf. Deze nieuwe tool is iets om enthousiast over te zijn.

Gerald Been
DOOR
Managing Partner
Gerald staat aan het roer van Node1. Met zijn sterke visie, analytische blik en technologische expertise weet hij in elk project de bottleneck te ontdekken en te weerleggen. Een project is pas geslaagd wanneer zowel meetbare als voelbare verbeteringen zijn gemaakt.

Klaar om je bedrijf te digitaliseren?

Stuur een bericht aan
Gerald Been
of laat je contactgegevens achter.
Bedankt! We hebben je bericht ontvangen!
Oops! Er is iets fout gegaan met het sturen van je bericht.
Aanbevolen inzichten
Deze website gebruikt cookies om je de beste gebruikerservaring te geven. Door het gebruik van de website stem je in met ons gebruik van cookies. Lees meer
Ik begrijp het