Case study

Automatisering van een groot accountancy bureau met RPA

Voor een vooruitstrevend bureau kan een koppositie alleen behouden blijven door continu te investeren in innovatie en ontwikkeling. Automatisering leent zich bijzonder goed voor om de capaciteit van haar medewerkers  te vergroten.

Van Oers Accountancy & Advies zag hier het belang van in en benaderde Node1 om te helpen met het op stellen van een nieuwe technologische horizon.

Geleverde diensten
Visie & Strategie
Technologie Scan
UiPath Robot Implementatie

De uitdaging

Ook de accountancy wereld ontkomt niet aan de invloeden van technologische verandering. Van Oers, een ambitieus en vooruitstrevend accountancy bureau zag het belang van innovatie en verandering in.  Zij benaderde Node1 met de vraag om een Technologie Scan van de organisatie uit te voeren en bijbehorende Digitale Strategie uit te werken.

Samen met Van Oers Accountancy & Advies hebben wij een strategie voor automatisering opgesteld bestaande uit twee stromen. Bedrijfsprocessen automatiseren aan de hand van RPA en een ‘Continuous monitoring’ traject om vastgelegde klant-data beter te gebruiken om de klant  pro-actief van advies te kunnen voorzien.

De oplossing

’Node1 heeft ons geleerd eerst kritisch naar onze eigen processen te kijken’
Chantal van Steenpaal, Directeur Loonadvies

Het resultaat

Meerdere software robots vangen een groot deel van het werk af wat voorheen handmatig werd uitgevoerd. Hierdoor zijn bedrijfsprocessen efficiënter en betrouwbaarder geworden. Werknemers hebben nu meer ruimte voor taken waar zij hun kennis en ervaring kunnen laten gelden.

Door het continu monitoren en analyseren van de klantdata kan Van Oers klanten nu snel en accuraat pro actief advies geven. Door het begrijpen van de klantdata leren de teamleden van Van Oers zelfstandig “advies triggers” te ontdekken. Hiermee bouwen zij een belangrijke nieuwe vaardigheid op voor de toekomst.

HET TEAM

Servan Huegen (Project Manager)
Jurrit Heerink (Consultant)
Alex van Engelen (Consultant)
Silvain van Weers (Digital Officer)

Klant

Van Oers Accountancy & Advies

Project

Automatisering aan de hand van RPA

Jaar

2019

Node1 Insights Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over de laatste ontwikkelingen in het digitale landschap.
Abonneer op de Node1 Insights nieuwsbrief.